CABINET MEDICAL OBSTETRICa-GINECOLOGIE - Craiova, Dolj
contact
Centrul medical de OBSTETRICA-GINECOLOGIE DR. BERCEANU

Adresa:

Craiova,
Str. Calea Bucuresti, Bloc D-3, Sc. 3, Ap. 2
(vis-a-vis de Facultatea de Mecanica - intrarea din Str. Calea Bucuresti)

Telefon:

0251.543.109

0726.300.346

Email:

berceanu_cabinet@yahoo.com

program

Luni, Miercuri: orele 15-18

Marti: orele 15-19 Examinari ecografice

programari

Luni, Marti, Miercuri: orele 15-18

informatii paciente

STUDIUL ECOGRAFIC AL MORFOLOGIEI FETALE

Morfologia fetala presupune studiul structurilor fetale intrauterin. Ecografia pentru morfologia fetala se realizeaza utilizand tehnici 2D, 3D si 4D. Tehnica 4D - in timp real, reprezinta cea mai performanta tehnica ecografica, permitand examinarea tridimensionala a structurilor, miscarilor si pozitiei fatului la momentul examinarii, in timp real. Studiul ecografic al morfologiei fetale reprezinta o explorare esentiala pentru urmarirea sarcinii in conditiile moderne ale Obstetricii si Medicinei Perinatale.

Centrul medical Doctor Berceanu utilizeaza atat pentu examinarile ecografice obstetricale standard, dar in special pentru studiul morfologiei fetale, cel mai performant ecograf in domeniul obstetricii si ginecologiei - GE Voluson® E - expert line, dotat cu aparatura si programe special dedicate pentu studiul sarcinii in modurile 2D, 3D si 4D.

Studiul ecografic 2D, 3D, 4D al morfologiei fetale presupune examinarea sistematica a urmatoarelor elemente:
citeste mai mult

COLPOSCOPIA

Colposcopia reprezinta o investigatie imagistica a colului uterin, vulvei si vaginului care permite pe langa vizualizarea acestora, prelevarea de tesut biopsic in cazul in care sunt identificate leziuni ale epiteliului colului uterin sau ale endocolului.

Mostrele de tesut vor fi examinate cu ajutorul unui microscop.

Colposcopia este indicata in cazul in care frotiul citovaginal (testul Papanicolaou/testul PAP/examen exfoliativ) indica prezenta unor leziuni ce necesita investigatii suplimentare sau rezultatele testului PAP sunt incerte.

Colposcopul este un dispozitiv optic alcatuit dintr-o sursa de lumina si o lupa care mareste de 2-60 de ori, ce permite identificarea leziunilor ce nu pot fi vizibille cu ochiul liber.

Colposcopul prezinta atasata o camera cu ajutorul careia sunt inregistrare imagini ale vaginului si colului. citeste mai mult

ASPECTE PRIVIND DIAGNOSTICUL PRENATAL SI MEDICINA FETALA

Medicina fetala si diagnosticul prenatal, fie privite individual, fie prin prisma sferei mai largi a medicinei perinatale comporta un spectru foarte bogat de aspecte etice, provenite fie din cercetare, fie din practica clinica.

Progresele formidabile, cu adevarat impresionante realizate in domenii precum genetica, ultrasonografia fetala sau medicina perinatala au adus numeroase beneficii atat pentru pacienti cat si pentru medicii practicieni, insa au generat si numeroase controverse si probleme de bioetica. Din aceasta cauza etica reprezinta o dimensiune esentiala in medicina perinatala.

Trebuie mentionat inca de la inceput faptul ca in contextul medicinei fetale pe de o parte, al diagnosticarii prenatale pe de alta, si nu in ultimul rand in cel al medicinei perinatale in general, notiunile de embrion sau fat privit ca si pacient sunt pe deplin justificate. Este corect din punct de vedere etic, medical si stiintific ca produsul de conceptie uman care urmeaza sa se nasca, deci sa capete personalitate si individualitate proprie, sa fie tratat ca si pacient inca din viata intrauterina. Astfel, conceptul clinic si etic de fat ca si pacient nu presupune faptul ca acesta dispune de un statut individual si moral propriu. Mai concret, statutul de pacient presupune pentru fat, faptul ca acesta poate beneficia de posibilitatile profesionale, clinice sau tehnice ale medicului practician.
citeste mai mult